söndag 19 oktober 2014

First day in the US

Nu är vi alltså framme i Portland, Maine och igår spenderade jag min första dag i USA! Allt är så annorlunda mot Sverige, folk fattar nog direkt att jag är "turist" för jag blir imponerad av allt, haha. Vi kom fram runt 22:30 till Scarborough i fredags. Det är alltså här vi ska bo under dessa veckor. Vi har en liten mysig lägenhet här som vi hyr av några vänner till Emmy, den är inte så stor men alldeles lagom till oss! 

Igår klev vi upp ganska tidigt för att försöka anpassa oss till dygnsrytmen. Vi började dagen med lite manikyr och pedikyr. Det är så himla mycket billigare än i Sverige. Vi betalade ca 26 dollar för en manikyr med gel-lack, vilket är strax under 200 sek. Sen tillkommer förstås dricks, men priset är fortfarande långt under vad du får betala i Sverige.


Efter lite lunch och matshopping, och obligatoriskt stopp på Starbucks, åt vi middag hos Peter och Heidi tillsammans med dom, deras son Sean och en kompis till honom. Det är alltså en annan familj här som Emmy känner sedan tidigare. Klockan var ungefär 19:30 när vi hade ätit klart, alltså 01:30 i Sverige, vilket kändes i kroppen. Så för att vi inte bara skulle gå hem och sova åkte vi till en stor Halloweenbutik här. 

Amerikanerna älskar Halloween. Det är Halloween-dekorationer överallt redan, på gator, tomter och i alla butiker. Butiken vi var till var jättestor och små installationer som den nedan stod lite överallt! Som en light-version av ett spökhus, inte riktigt min favorit...



...Fast man är ju glad ändå! Den här killen stod relativt still så vi vågade oss på en pose tillsammans med honom. Det finns verkligen allt i utklädnadsväg här, bara att välja vilken stil man föredrar...!




Vi har planerat att gå Trick 'or Treat på Halloween tillsammans med några här, så vi måste också hitta på någon bra utklädnad! Någon som har ett förslag?!

Nu ska vi göra oss i ordning och ta en tur till Maine Mall. I eftermiddag blir det middag med våra hyresvärdar och hockeymatch!

/Linn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar