söndag 26 oktober 2014

Båttur i Casco Bay

Igår var det lördag = sovmorgon. Tyvärr ringde Gustav, Felicia och resten av min familj och väckte oss imorse... men det var kul att prata med dom en sväng i alla fall! :)

Vi hade lite alla möjliga planer för dagen, men på väg ut till Maine mall hörde en vän till Emmy av sig och frågade om vi ville följa med på en båttur, vilket vi såklart ville!


Båten låg i en hamn i södra Portland, vilket är kanske 15 minuter från Scarborough.



Efter en veckas regn och höstrusk var det otroligt härligt med lite solsken!! 



Det här är fyren i Cape Elisabeth, vilket är ungefär den mest fotograferade sevärdheten i hela Maine. Större delen av alla vykort här har en bild på fyren! Den gör sig helt klart bäst från havet, i verkligheten, mobilkameran gör den inte riktigt rättvisa.


Efter båtturen gick vi till Joe's Boathouse, en liten pub/restaurang i hamnen, tog en öl och fick crab cakes till lunch! Här är Scott och Emmy! 


 Hade aldrig ätit crab cakes förut, men det var otroligt gott! Jag glömde tyvärr ta kort innan all mat var slut, så gott var det. 







 Scotts son Kevin fiskar hummer och säljer ibland, så innan vi åkte hem till Scotts familj igen plockade vi med oss några humrar hem till middag! Så lyxigt. Men tyckte lite synd om dom också :'(



Här är hela familjen Smith! Lynn, Kevin, deras kompis Oven, Cam och Scott.


"How to eat a lobster" - som en gigantisk svensk kräfta.

Vi avslutade kvällen med äppelpaj och Yatzy, himla mysig kväll och en väldigt härlig dag!!

/Linn 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar